Glodanje metala

Posle struganja, glodanje je najvažniji postupak obrade metala. Glodanje je takav postupak kod kojeg alat vrši glavno kretanje. Tim postupkom možemo obraditi zupčanike, ravne ploče, navoje…Pomoćno kretanje kod glodanja je pod uglom u odnosu na osu rotacije alata i obavlja ga obradak ili alat. Zato je glodanje složenija operacija od bušenja i struganja zbog većeg broja oštrica.

Glodanje je postupak mašinske obrade pomoću rotacionih sekača za uklanjanje materijala uvlačenjem glodala u radni komad. To se može postići promenljivim smerom na jednoj ili nekoliko osa, brzinom glave rezača i pritiskom.

Glodanje pokriva širok spektar različitih operacija i mašina, na skalama od malih pojedinačnih delova do velikih operacija glodanja za teške bande. To je jedan od najčešće korišćenih procesa za obradu prilagođenih delova do preciznih tolerancija.

Contact Us

Contact the SATO team to discuss your inquiry and any help and advice you may need. You can contact them using this contact form.

Email Us

kontakt@sato.rs

Office

Progorelica 72
36340 Kraljevo

Call Us

+381 (0) 36/821-290

Send a Message

10 + 9 =

FAQ

Najčešća pitanja

Koje dimenzije je moguće obraditi?

Maksimalni prečnik obradka na cnc strugovima je ø600 mm, maksimalna dužina struganja 1200 mm. Što se tiče glodačkih delova u mogućnosti smo da izradimo delove …

Da li vršite isporuku delova na adresu kupca?

Svojim transportnim sredstvima obezbeđujemo isporuku direktno do kupca bilo gde u Evropi.

Koje vrste metala je moguće obraditi?

U mogućnosti smo da obezbedimo i obradimo sve vrste metala, za koji naravno prilažemo attest.

Da li ste u mogućnosti da uradite površinsku zaštitu komada?

U mogućnosti smo da isporučimo delove površinski zastićene.