Struganje metala

Obrada metala skidanjem strugotine je fizička obrada metala koja se ostvaruje uz pomoć klinastog sečiva koja prodiru u metal stvarajući pri tome strugotinu, a postiže se dobijanje željenog oblika predmeta. Tu spadaju obrada metala sekačem, testerom, turpijom, bušenjem, struganjem, glodanjem, rendisanjem, brušenjem, izrada navoja.

Obrada metala struganjem je fizička obrada metala koja se izrađuje uz pomoć klinastih noževa koji prodiru u metal pogodan za izradu iverja i dobijanje željenog oblika predmeta. Tu spadaju glodalo za metal, testera, rašpa, bušenje, okretanje, glodanje, blanjanje, brušenje, sečenje navoja. Tokarenje je oblik mašinske obrade, postupak uklanjanja materijala, koji se koristi za stvaranje rotacionih delova odsecanjem neželjenog materijala. Za postupak tokarenja potrebna je mašina za struganje ili strug, obradak, učvršćivač i rezni alat.

Obradak je komad predoblikovanog materijala koji je pričvršćen za učvršćenje, koji je sam pričvršćen za mašinu za okretanje i dozvoljen da se okreće velikom brzinom.
Rezač je obično rezni alat sa jednom tačkom koji je takođe pričvršćen u mašini, iako se u nekim operacijama koriste alati sa više tačaka. Alat za sečenje se ubacuje u rotirajući obradak i odseca materijal u obliku sitnih iverja kako bi stvorio željeni oblik.

NAŠE USLUGE

Struganje metala

Struganje se koristi za izradu rotacionih, tipično aksimetričnih delova koji imaju mnoštvo karakteristika, kao što su rupe, žlebovi, navoji, konusi, stepenice različitih prečnika, pa čak i konturne površine. Delovi koji se izrađuju u potpunosti okretanjem često uključuju komponente koje se koriste u ograničenim količinama, možda za prototipove, kao što su osovine i pričvršćivači dizajnirani po meri. Tokarenje se takođe često koristi kao sekundarni postupak za dodavanje ili pročišćavanje karakteristika delova koji su proizvedeni drugim postupkom. Zbog visokih tolerancija i završnih obloga koje tokarenje može ponuditi, idealan je za dodavanje preciznih rotacionih karakteristika delu čiji je osnovni oblik već oblikovan.

Kontakt

Obratite se SATO timu kako biste razgovarali o vašem upitu i bilo kojoj pomoći i savetima koji vam mogu zatrebati. Možete nas kontaktirati i putem priloženog kontakt obrasca.

naš Email

kontakt@sato.rs

adresa

Progorelica 72
36340 Kraljevo

pozovite nas na

+381 (0) 36/821-290

Pošaljite poruku

12 + 13 =

FAQ

Najčešća pitanja

Koje dimenzije je moguće obraditi?

Maksimalni prečnik obradka na cnc strugovima je ø600 mm, maksimalna dužina struganja 1200 mm. Što se tiče glodačkih delova u mogućnosti smo da izradimo delove …

Da li vršite isporuku delova na adresu kupca?

Svojim transportnim sredstvima obezbeđujemo isporuku direktno do kupca bilo gde u Evropi.

Koje vrste metala je moguće obraditi?

U mogućnosti smo da obezbedimo i obradimo sve vrste metala, za koji naravno prilažemo attest.

Da li ste u mogućnosti da uradite površinsku zaštitu komada?

U mogućnosti smo da isporučimo delove površinski zastićene.